Importantă nu este mâncarea din viaţa ta, ci viaţa din mâncarea ta. – Steve Meyerowitz
Germenii – consideraţi hrana secolului XXI – sunt uşor de produs în orice anotimp şi în orice condiţii, reprezentând importante surse de nutrienţi pentru orice persoană care vrea să aibă o viaţă lungă şi sănătoasă. Germenii au o cantitate de elemente nutritive, vitamine, enzime şi minerale esenţiale mult mai mare decât planta matură. Seminţele germinate sunt, de fapt, o hrană uşor asimilabilă, ce necesită un consum minim de energie din partea organismului nostru.
Vă propunem un nou concept de alimentaţie, materializat într-un ghid complet de germinare a seminţelor. Vom afla:
• ce seminţe să alegem, cum să le cultivăm sau de ce echipamente avem nevoie
• ce efecte va avea consumul acestora asupra organismului nostru
• ce combinaţii de germeni să consumăm pentru: întărirea sistemului imunitar, detoxifiere sau vindecarea şi ameliorarea diferitelor tipuri de afecţiuni (cancer, boli de inimă, dermatologice, anemii etc.)
Germenii pot ajuta organismul supus zilnic unui asalt al toxinelor, cu un sistem imunitar slăbit. Dacă includem germeni în dieta noastră zilnică, vom da organismului nostru energia şi hrana necesară pentru a se detoxifia, a se întări şi pentru a se vindeca.
Niciodată nu e prea târziu să alegi o viaţă sănătoasă!
Steve Meyerowitz şi-a început călătoria către o sănătate mai bună în anul 1975, tocmai pentru a se vindeca el însuşi de alergiile severe şi astmul care îl afectaseră întreaga viaţă. După două luni în care a ţinut o dietă vegetariană, cu hrană vie, simptomele au dispărut. După aproape 20 de ani de dezamăgire provocată de medicina convenţională, Steve şi-a redobândit sănătatea prin propriul program de purificare, îmbunătăţire a stilului de viaţă, exerciţii fizice, post, sucuri şi hrană vie.
În 1977, a fost desemnat „Sproutman“ (specialistul în germinare) de către revista Vegetarian Times Magazine într-un articol în care s-a vorbit despre ideile sale inovatoare legate de germinare şi despre reţetele lui.
În prezent, este unul dintre partizanii de frunte ai germinării, sucurilor naturale, postului alimentar, al grădinăritului de interior, hranei neprelucrate şi al folosirii apei pure, propunându-ne în lucrarea de faţă un nou concept de alimentaţie. (Sursa)