luni, 17 septembrie 2012

10 alegeri pentru care iti vei multumi mai tarziu

1. Alege sa fii TU
Mastile pe care le purtam au tendinta sa ne stoarca de puteri. Lipsa autenticitatii te extenueaza. Oricat de diferit ai fi de ceilalti, alege sa fii TU. Alege sa fii TU chiar daca nimeni altcineva nu este de acord cu tine.

2. Apreciaza ceea ce ai

Uneori, cand esti recunoscator pentru ceea ce ai, ajungi sa fii mai fericit decat ti-ai imaginat vreodata. Cand te trezesti dimineata, gandeste-te cat esti de noroc ca esti in viata si ca esti sanatos. Atunci cand vei vedea viata ca pe o binecuvantare, vei incepe sa simti ca este cu adevarat asa. Fiecare moment trait merita a fi apreciat.

3. Increde-te in tine si in visele tale

Cea mai dificila etapa a vietii nu are loc atunci cand te simti neinteles de ceilalti, ci atunci cand nu te intelegi pe tine insuti. Increde-te in tine. Increde-te in instinct. Recunoaste-ti punctele forte. Indrazneste sa visezi. Fa lucrurile de care te temi. Crede ca totul este posibil.

4. Fii pozitiv

Nu poti trai o viata fericita daca ai o gandire negativista. Viata este prea scurta pentru a fi orice altceva decat pozitiv.

5. Actioneaza

Oamenii cei mai fericiti sunt cei care iubesc ceea ce fac. Acestia sunt plini de pasiune, pofta de viata si sunt extrem de productivi. Succesul in viata se bazeaza pe actiune.

6. Renunta la trecut

Daca vrei sa schimbi lumea care te inconjoara, trebuie sa iti schimbi lumea interioara. Nu regreta trectului, acesta nu mai poate fi reparat. Nu te ingrijora cu privire la viitor, acesta nu a sosit inca. Pur si simplu traieste in prezent, concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le poti controla si fa pasi mici, dar siguri spre succes.

7. Ignora oamenii negativisti

Multi oameni vor incerca sa te calce in picioare, insa asta nu inseamna ca tu trebuie sa accepti. Exista 7 miliarde de oameni pe Pamant. Nu-ti irosi timpul cu unul care nu te face fericit. Fiecare este suficient de bun, inteligent si puternic. Si undeva, cineva cauta exact ce ai tu de oferit.

8. Tine legatura cu prietenii si familia

Fiecare avem un „acasa”. Avem o persoana iubita, o persoana care ne iubeste la randul sau, persoane care fac parte din familie. Atat prietenii apropiati, cat si familia, sunt o binecuvantare. Nu iti uita niciodata prietenii adevarati, oamenii care ti-au fost alaturi la greu.

9. Imprastie dragoste si bunatate

Tu alegi cum vrei sa iti traiesti viata, cum esti afectat de situatiile placute sau mai putin placute, si cum ii influentezi tu pe ceilalti. Fericirea ta este determinata de alegerile pe care le faci in fiecare zi. Alege sa imparti dragoste si bunatate zilnic. Imagineaza-ti cata fericire ai crea daca ai face acest lucru in fiecare zi.

10. Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume

Nu le spune altora cum sa-si traiasca viata, traieste-ti viata si arata-le cum se face. Oamenii te vor aprecia si respecta daca faci ceea ce spui.
(Sursa)