luni, 3 iunie 2013

Sa fii lumina

Sa fii lumina intre oameni, acesta mi s-a spus ca este cel mai greu lucru. Am crezut mereu ca lumina este in echilibru cu intunericul ca si binele cu raul … dar de curand am realizat ca aceasta ecuatie este valabila (poate) pentru exterior si nu pentru interior. 

In noi putem aprinde lumina si sa alungam intunericul. Hranim sentimentele acordandu-le atentia si interes. Daca ne preocupa emotile negative, ele ne vor acapara, vor creste in interiorul nostru si vor umbri ceea ce este bun.
Sa gandim de bine si sa hranim radacina copacului binelui din noi care se va inalta si raul se va usca lipsit de interesul nostru. Sa-i laudam pe cei din jur sa avem incredere in ei, sa gandim numai bine despre ei si vom culege roadele recunostintei lor. 

Nimeni nu este bun in intregime, dar acordand incredere binelui din el il vom ajuta sa creada si el in acel bine si asa va deveni. Din contra, atunci cand criticam si acordam atentie trasaturilor negative din celalalt, acestea vor prinde putere si se vor intoarce inspre noi. Sa laudam in oameni ceea ce vrem sa primim de la ei.

Sa nu smintim prin faptele noastre, raul nu trebuie popularizat, nu are nevoie de reclama.“Când vedem ceva rău să-l acoperim, nu să-l publicăm. Nu este corect să se facă publice căderile mo­rale. Să presupunem că pe drum există o necurăţie. Dacă va trece pe acolo un om cuminte, va lua o piatră şi o va acoperi, ca să nu pricinuiască dezgust. Unul nesocotit însă, în loc s-o acopere, poate începe să răscolească şi să împrăştie mai mult mirosul urât. Tot astfel este şi atunci când, fără discernământ, dăm pu­blicităţii păcatele celorlalţi şi pricinuim un mare rău.” Sursa