miercuri, 20 februarie 2013

Când poti sa mergi pe apa, mai bine iei barca

Noi toţi am încercat să spunem acelaşi lucru de veacuri întregi. Mesajul lui Buddha a fost despre iubire. Isus a exemplificat acest lucru cel mai bine. El a predat despre iubire. Iubeşte-ţi Dumnezeul! Iubeşte-te pe tine însuţi! Mai ţii minte Regula de Aur? Iubirea este cea mai puternică forţă din Univers.
        Întreaga idee este foarte simplă. Oamenii trebuie să înveţe că sunt cu toţii camarazi pe acelaşi vas în călătoria comună a vieţii şi că nu îşi pot îneca camarazii fără a se duce şi ei la fund.
        Întreabă-l pe Gandhi de colo şi îţi va spune. Trebuie să iubeşti fără să aştepţi nimic în schimb. Întreabă-l pe Dumnezeu. El ne iubeşte exact aşa cum suntem. Ar trebui să încerci iubirea uneori. Exersează iubirea, John! Nu încerca să îi înveţi pe oameni cum să iubească. Doar arată-le prin exemplu.
        Sunteţi o fiinţă cu o putere şi un potenţial infinite, limitată doar de părerile dvs. despre propria persoană şi despre lume. Haideţi să ne amintim împreună care este natura adevarată a fiinţei noastre.  Fiecare persoană există în mai multe dimensiuni şi mai multe sisteme. Fiecare cuprinde întreg universul, dar de cele mai multe ori se concentrează într-un singur locşor: aici şi acum. Însă tocmai acesta este cel mai important loc din viaţă. Din acest loc, fiecare dintre noi îşi influenţează întregul viitor şi trecut.
        Nu îţi mai faci griji când înţelegi legile universale care pun lucrurile în mişcare. Una din aceste legi spune că orice vezi cu ochiul minţii - bun sau rău - dacă tu crezi acest lucru, el va deveni realitate. Creaţia începe în mintea ta, odată cu gândurile şi imaginaţia ta. Ce semeni, aceea vei culege. După cum gândeşti şi crezi, aşa se adevereşte.
        Nu-l înţelegi pe Dumnezeu şi metodele pe care ni le-a dat pentru a găsi răspunsurile. Nu trebuie să cerşim sau să implorăm. E de ajuns să ne relaxăm, să fim tăcuţi şi să credem în noi înşine şi în abilităţile inerente din noi. Apoi începem să primim răspunsuri sub formă de idei. Dumnezeu nu ne opreşte binecuvântările…
        Dumnezeu nu este într-un loc sau timp anume. Dumnezeu este aici şi acum. Dumnezeu este în fiecare persoană, în fiecare formă de viaţă, în absolut fiecare părticică din creaţie. Iar Dumnezeu aude şi Îi pasă…