marți, 6 noiembrie 2012

Ceainaria Tea House

ceainaria-tea-house2Ceainaria este impartita in 4 saloane, fiecare dintre ele avand un anumit specific. Avem deci salonul francez, salonul marocan, salonul asiatic si, sunt convinsa ca nu va asteptati la asta, salonul bunicii amenajat in stil traditional romanesc.  In general, amenajarea ceainariei este foarte placuta si chiar surprinzatoare avand in vedere trecerile bruste de la un specific national la altul.  Ce-i drept, salonul asiatic mi se pare un pic cam mic, usor claustrofobic chiar si pentru doua persoane. Mi-a placut insa foarte mult salonul bunicii pentru ca reuseste in mod fericit sa imbine elemente traditionale romanesti (tolice, stergare etc.) cu cele mai noi, dandu-i astfel un aer foarte chic. Personal, cred ca s-a folosit un pic cam mult satin pentru decorarea salonului marocan, dar asta nu reduce cu nimic placerea de a savura o narghilea de portocale (sau de cirese, pepene, mar) in timp ce stai tolanit confortabil pe niste perne mari si pufoase. Apropo de fumat, in interiorul TeaHouse nu se poate fuma decat narghilea, fumatorii putandu-se insa refugia pe terasa.
ceainaria-tea-house3Si fiindca tot am ajuns la partea de distractie si relaxare, trebuie spus ca ceainaria Tea House pune la dispozitia clientilor pachete de carti de joc, jocuri Sudoku magnetice si chiar carti de citit, dar si de cumparat, cele mai multe fiind din domeniul psihologiei. Iar daca sunteti interesati sa aflati mai multe despre ceremonia ceaiului, tot la TeaHouse veti putea achizitiona/rasfoi carti pe aceasta tema.
In afara de carti, in ceainaria Tea House exista o varietate foarte mare de ceaiuri pe care le puteti cumpara, tot felul de ceramice si accesorii destinate artei ceaiului, narghilele, precum si bijuterii hand-made si indiene. Despre cele din urma va pot spune ca sunt foarte frumoase si preturile sunt cat se poate de accesibile.
Nu as putea sa inchei descrierea ceainariei Tea House fara sa va spun cateva  cuvinte si despre terasa micuta, dar fermecatoare si absolut incantator decorata cu braduti si ghivece cu flori foarte colorate. Mesele de pe terasa sunt cochete, iar muzica se aude usor, relaxant, pe fundal. Mai mult, imediat ce se insereza, se aprind mici veioze pe fiecare masa si cred ca tocmai v-am descris decorul ideal pentru o seara romantica in doi.

ceainaria-tea-house4Ce mancam si bem bun in ceainaria Tea House? Cu ce altceva am putea sa incepem decat cu ceai? Prin urmare, daca aveti pofta de ceai negru, de fructe, organic, verde, alb, honeybush si chiar mate, pe toate le veti gasi printre paginile meniului. Noi am incercat si ne-au si placut ceaiurile organice Rooiboos Pretty Woman (cu fructe de zmeura, boboci de trandafir, bujori, petale de trandafiri, margarete, capsuni si zmeura) si Amour (cu stafide, liqurice, flori de bujor, capsuni si bucati de “muira puama”). Avand in vedere diversitatea ceaiurilor, merita spus ca poti mirosi orice sortiment de ceai in “biblioteca” de ceaiuri de la intrare pentru a te decide in cunostinta de cauza.
In cazul in care va tenteaza si altceva decat ceaiul, Tea House va propune mai multe sortimente de cafea (inclusiv cafea la ibric – foarte buna, dar si tare in acelasi timp), ciocolata calda, racoritoare, cocktailuri naturale, bere si vin la pahar sau la sticla. Pe timp de iarna, vinul va putea fi servit si fiert.
Daca vi se face foame, puteti sa alegeti dintre sandvisurile cu somon, vegetariene sau cu sunca, sau daca doar vreti sa rontatiti ceva, mai aveti la dispozitie alune, fistic, covrigei etc. Cand ajungeti la Tea House, trebuie neaparat sa incercati deserturile si in mod deosebit, prajitura Tea House – va spun sincer ca nu am mai mancat de mult timp o prajitura atat de gustoasa. Va va face ziua, credeti-ma pe cuvant!


ceainaria-tea-house5Cash or credit? Cum sunt preturile in ceainaria Tea House? Si la acest capitol ceainaria Tea House sta foarte bine. Ceaiurile variaza intre 7 Ron si 10 Ron cel mai scump, o cafea la ibric este 10 Ron, iar un espresso 6 Ron. Sandvisurile au preturi cuprinse intre 7 si 11 Ron pentru cel cu somon, in vreme ce deserturile sunt ceva mai scumpe (Prajitura Tea House pe care am tot laudat-o costa 12 Ron), dar va asigur ca merita fiecare leu. In caz ca va interesaza, o narghilea este 12 Ron, un pret normal as spune.



Ce altceva ar mai fi de spus despre ceainaria Tea House? Daca trebuie sa raspunzi urgent la niste mailuri sau daca, pur si simplu, vrei sa lucrezi/citesti ceva pe net intr-o atmosfera linistitoare, poti veni cu incredere la Tea House pentru ca exista internet wireless gratuit pentru clientii ceainariei. Fiindca tot vorbim de internet, am remarcat ca cei de la Tea House au un site bine pus la punct, cu foarte multe informatii despre ceai in general, dar si altele mai specifice, precum cele legate de meniu, locatie cu harta aferenta, evenimente etc. Si sa nu uit: la plecare, dupa placutele momentele de relaxare petrecute la ceainarie, fiecare client primeste din partea casei un citat despre viata, despre suflet si pasiune, numai bun sa intregeasca frumoasa experienta care se numeste Tea House. (Sursa)