marți, 27 martie 2012

Toni Seicarescu

Undeva prin 2008, 2009. Una dintre după-amiezile "alea" în care nu ai nimic de făcut şi stai tolănit în pat cu telecomanda în mână. Probabil lenea şi sictirul m-au făcut să nu schimb de pe PRO TV. "Happy Hour" cu Măruţă. Magic. Urma să cânte formaţia Krypton, care îşi prezenta noua formulă după despărţirea de Răzvan Fodor. Magic din nou. Nici astăzi nu ştiu ce m-a determinat să rămân acolo, să nu o iau la fugă pur şi simplu. Orice-ar fi fost, oricum, astăzi îi mulţumesc.


Krypton a încheiat emisiunea cu "Imaginea ta", o piesă de pe noul album. Bineînţeles că nu aveam habar şi nici nu mă interesa subiectul. Şocul a fost puternic, însă. Nu trupa per ansamblu a fost "vinovată", ci noul solist vocal, Toni Şeicărescu. Un tip înalt, cu un aspect impunător şi cu o voce fantastică. Melodia a fost reuşită, iar prestaţia acestuia excelentă.

Mai târziu, căutându-l pe internet, am descoperit că este buzoian şi că fusese membru în Roşu şi Negru şi, de asemenea, primul vocalist al trupei Direcţia 5, alături de care a lansat şi câteva materiale discografice, printre care bine-cunoscutul "Seducţie".



După cum chiar el a recunoscut, şcoala nu s-a numărat niciodată printre "pasiunile" sale şi, drept urmare, s-a apucat de cântat încă de la vârsta de 13 ani. După despărţirea de Direcţia 5, Toni a fost plecat în Olanda, unde a lucrat inclusiv într-o fabrică. Revenirea în ţară a reprezentat începutul proiectului "FAPTe", înregistrarea unui album alături de Krypton şi, din 2010, revenirea în Direcţia 5, acolo unde face pereche ca solist vocal cu Cristi Enache.

Datorită lui "am fost nevoit" să ascult un album Krypton şi nişte Direcţia 5, formaţii care de altfel îmi sunt oarecum antipatice. Vocea sa este considerată, pe bună dreptate zic eu, ca fiind una dintre cele mai bune ale muzicii din România. (Sursa)