miercuri, 19 octombrie 2011

Vocea Romaniei - Etapa a treia


Un duet al lui Brenciu cu unul dintre concurenţi, patru juraţi aplaudând în picioare, un schimbspumos de replici între antrenori şi voci spectaculoase, asta a adus show-ul cu numărul trei al maratonului muzical difuzat de Pro TV, marţi seară.

În debutul emisiunii s-a auzit o posilă Voce a României: Andrei Ciobanu, un tânăr de 20 de ani din Bacău, student al Conservatorului “George Enescu” din Iaşi.

Andrei Ciobanu, comparat de juraţi cu Michael Buble, a ajuns în echipa lui Marius Moga

Pasionat de muzică din copilărie, Andrei participă de trei ani la diferite concursuri şi festivaluri din ţară şi străinătate, şi – ca să facă rost de bani - atunci când timpul îi permite lucrează ca ospătar într-o cantină. “Nu mi-e ruşine de muncă”, spune tânărul care i-a făcut cu timbrul lui vocal să se întoarcă pe trei dintre cei patru juraţi. Marius Moga, Smiley şi Loredana şi l-au disputat pe băcăuan, iar acesta l-a ales drept antrenor pe Marius Moga. De altfel, juratul a fost cel care i-a spus lui Andrei Ciobanu că are nevoie de cineva care să-l ghideze pentru că “are o voce care ar putea deveni Vocea României”.

Irina Gorga, “singura voce feminină mai delicată” din echipa lui Marius Moga

De altfel, Marius Moga a convins-o şi pe următoarea concurentă, Irina Gorga , 21 ani, să intre înechipa lui. Studentă la Iaşi, la Universitatea de Arte “George Enescu”, Irina este – aşa cum o descrie antrenorul ei – “singura voce feminină mai delicată. În rest am numai rockeriţe care şi-au tocat plămânii”. Planurile compozitorului pentru nou venita în echipă? “Cred că am să pot să atac alt repertoriu cu ea.”

Show-ul cu numărul trei a adus şi o surpriză, un duet între Horia Brenciu şi unul dintre concurenţi. Şi asta pentru că bucureşteanul Daniel Dragomir, 24 ani, a reuşit să îl facă pe jurat să se întoarca după primul vers al melodiei lui Tom Jones, “It’s not unusual”.

Daniel Dragomir, zis Max, un concurent polivalent: actor, dansator şi cântăreţ

De altfel, Brenciu a cântat din scaun aproape toată melodia, imitând diferite instrumente. Ba chiar , la finalul piesei, Brenciu s-a dus alături de concurent pe scenă şi i-a cerut şefului de orchestră, George Natsis să reia primele acorduri ale cântecului. “Mai trebuie să văd odată asta”, a spus Brenciu. “Priviţi-l cum se mişcă şi cum vorbeşte”, a mai spus viitorul antrenor al lui Dragomir. De altfel, el şi l-a disputat pe concurent, cunoscut drept Max, cu Loredana şi cu Marius Moga.

VEZI AICI cum a cântat Daniel Dragomir piesa lui Tom Jones

“Eşti Maxim”, a fost replica Loredanei privindu-l pe tânărul care este în prezent dansator al Teatrului de Operetă din Bucureşti. “Este al meu!”, a fost replica lui Brenciu, nu înainte de a-i cere concurentului să facă “alegerea vieţii lui”. Odată opţiunea făcută, Smiley avea să declare: “Mi-am luat un pic de ţeapă acum”, regretând că nu a apăsat pe buton, în vreme ce Moga a declarat că Brenciu “îl are acum pe unul dintre potenţiali”.

Lucian Darie a ridicat cu vocea lui juriul de pe scaune

Dar vocea care i-a ridicat pe cei patru juraţi de pe scaune a fost cea a lui Lucian Darie, un profesor de muzică a cărui voce s-a auzit şi la “Românii au talent”. “M-ai aveam puţin şi plângeam când te-am auzit în culise la Românii au talent”, i-a spus Smiley concurentului pe care l-a ascultat fascinat. De altfel, calităţile vocale ale lui Darie, demonstrate când acesta a interpretat piesa “Unforgettable” a lui Nat King Cole l-au făcut pe Smiley să îi spună acestuia “Doamne, eu te iubesc cu adevărat!”, iar pe juraţi să-şi întoarcă scaunele şi să şi-l dispute nu înainte de a-l aplauda în picioare.

ASCULTĂ AICI piesa cu care Lucian Darie a ridicat juriul de pe scaune

Astfel, chitaristul de jazz Lucian Darie a auzit de la Smiley că este “cea mai impresionantă voce bărbătească” pe care acesta a auzit-o vreodată în România, iar de la Moga că are “un auz dacă nu perfect, aproape perfect”. “Altfel nu-mi explic cum le nimereşti pe toate fără probleme”, i-a sus compozitorul concurentului.

Nici Brenciu nu s-a lăsat mai prejos invitându-l pe Lucian Darie să-i cânte piesele pe care i le va compune la viitorul concert de la Sala Palatului, din martie 2012. “M-aş bucura”, a spus acesta, acceptându-l drept antrenor pe showman-ul originar din Braşov.

Andrei Ion, profesorul de la ASE intrat în echipa Loredanei

Andrei Ion, de 26 de ani, a fost alegerea Loredanei. Artista a fost cea care şi-a întors scaunul auzindu-l pe tânărul care este profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti cântând. “Ai o voce superbă”, i-a spus acestuia jurata, “şi ai adus piesei lui Sting o căldură de catifea”. De altfel, aceasta a fost remarca care l-a făcut pe Smiley să-l numească pe concurent “vocea de catifea a României“.

Tot în echipa Loredanei a intrat şi Oana Brutaru, 21 ani, din Roşiorii de Vede. Tânără şi-a propus să le cânte juraţilor până când aceştia se vor întoarce, iar glasul ei i-a făcut pe doi dintre ei să apese pe buton şi ulterior să şi-o dispute. Brenciu a pierdut-o pe Oana în faţa Loredanei, care şi-a folosit toţi aşii din mânecă, inclusiv o pereche de ochelari roz pe care o primise la pauză de la fiica ei, Elena, drept accesoriu.

Oana Brutaru a intrat în echipa Loredanei

ASCULTĂ-O AICI pe Oana Brutaru

Brenciu şi-a jucat cărţile însă în faţa concurentei din Bacău, Irina Tănase, 24 ani, pe care şi-a disputat-o cu Smiley. Tânăra ce a ales piesa “Summertime” a lui George Gershwin a optat pentru Horia Brenciu drept antrenor.

Din disputa Brenciu-Smiley, concurenta Irina Tănase l-a ales drept antrenor pe cel dintâi

VEZI AICI cum cântă Irina Tănase

Alexandra Crăescu, 22 de ani, din Moineşti, Bacău, este o altă voce intrată în echipa Loredanei. Concurenta, care face backing vocals în trupa lui Ştefan Bănică, a interpretat piesa fanion a grupului Queen, “Show Must Go On” şi a întors şi scunul lui Brenciu.

Loredana este cea care o va antrena muzical pe Alexandra Crăescu

ASCULTĂ-O AICI pe Alexandra Crăescu

Show-ul cu numărul 3 al “Vocii României” a adus o concurentă în echipa lui Smiley şi anume Florina Niţulescu, de 18 ani. Adolescenta cântă de la 10 ani, la început la chitară şi apoi vocal. În prezent este elevă în clasa a XII-a şi visează să studieze Dreptul.

Florina Niţulescu a intrat în echipa lui Smiley, devenind concurenta cu numărul 6

Sursa: gandul.info