miercuri, 19 octombrie 2011

Vocea Romaniei - Etapa a patra


“Vocea României” a debutat în forţă cu melodia trupei Kings of Leon, “Use Somebody”, interpretată de un tânăr de 25 de ani, originar din Nigeria. Venit în România de şase ani, Anthony a studiat la început Medicina, dar a renunţat pentru facultatea de Regie/Film TV, unde este student în prezent.

“Cred că poţi fi Vocea României chiar dacă eşti originar din Nigeria”, i-a spus Marius Moga lui Anthony

Vocea lui i-a făcut pe trei dintre juraţi să se întoarcă, doi dintre ei – Marius Moga şi Smiley – apăsând în acelaşi timp pe buton. Împreună cu Loredana, şi l-au disputat pe concurent. “E bine că eşti la Regie/Film, poţi să-ţi faci clipurile singur”, i-a spus Moga, încercând să-l atragă în echipa lui: “La un concurs care se numeşte, principala prejudecată este că oamenii se gândesc că vocea câştigătoare trebuie să fie a unui român. Cred că poţi fi Vocea Romaniei, chiar daca esti originar din Nigeria”.

“N-ai vrut să faci gimnastică vocală. Ai făcut inflexiuni incredibil de frumoase, toate pe o stare extraordinară”, a continuat Loredana, dar Smiley a fost cel care l-a câştigat în echipa lui pe nigerian cu replica “I could use somebody like you in my team”. “Îl văd departe în concurs. Dacă românii vor vota după talentul lui îl văd în finală şi, de ce nu, să câştige ”, şi-a explicat Smiley ulterior alegerea.

Trei scaune a întors şi Sebastian Muntean , 22 ani, când a cântat piesa lui Seal, “Kiss from a rose”. Vocea bucureşteanului i-a făcut pe Loredana, Smiley şi Moga să şi-l dispute la scenă deschisă. “Eşti incredibil”, i-a spus artista concurentului copleşit de emoţii.

Sebastian Muntean cântă de la 15 ani, inspirat de fratele lui, Maxmilian

“Ar trebui să alegi pe cineva care să te înveţe ceva în plus”, a fost replica lui Marius Moga, care i-a şi devenit antrenor. Sebastian a mai avut un motiv de bucurie la “Vocea României” – pe fratele lui, Maximilian, 24 ani.

Cum a cântat Sebastian Muntean “Kiss from a rose”

Acesta a concurat şi el la “Vocea României” şi a reuşit să-i facă pe doi dintre juraţi să apese butonul când l-au auzit cântând Michael Buble, “Everything”.

Maximilian Muntean cântă de la vârsta de 6 ani. A început cu pianul ale cărui clape au fost atinse de străbunica, bunica şi tatăl lui

“Aveţi material genetic foarte bun”, i-a spus Smiley celui de-al doilea frate Muntean. Ba chiar i-a explicat concurentului că, dacă vrea să ajungă Vocea României, are un concurent în echipa lui Marius Moga: pe Sebastian. “Acum, Maximilian, hai sa-ti explic cum stă situaţia: fratele tău e in echipa lui Moga. Dacă vrei să ajungi Vocea României în locul fratelui tău, va trebui să contrabalansezi cu mine”. Replica s-a dovedit a fi una câştigătoare pentru jurat care şi-a completat echipa cu Maximilian Muntean.

ASCULTĂ-L pe Maximilian Muntean cântând piesa lui Michael Buble, “Everything”

Şi Loredana şi-a completat echipa cu o gălăţeancă în vârstă de 16 ani, Alexandra Penciu.

Alexandra Penciu a intrat în echipa Loredanei

Fană HiM, adolescenta, elevă a Liceului de Artă din Galaţi, s-a acompaniat de pian şi l-a făcut pe Brenciu să regrete că nu a apăsat pe buton. “Nici în viaţa mea amoroasă n-am avut aşa regrete”, a spus artistul, care a reuşit marţi seară să mai câştige o voce. în echipa lui. Pe cea a Kristinei Koszorus, 24 ani, din Târgu Mureş.

“Dacă aş câştiga Vocea României aş fi într-o situaţie paradoxală pentru că sunt unguroiacă”, a spus tânăra în interviul de prezentare. A cântat piesa lui Sade, “Smooth Operator” şi i-a făcut pe Smiley şi pe Brenciu să se întoarcă, iar pe Marius Moga să-i admire părul.

Kristina Kosorusz, disputată de Smiley şi de Horia Brenciu, l-a ales drept antrenor pe artistul originar din Braşov

Dar cea care a reuşit să întoarcă toate cele patru scaune cu vocea ei a fost o adolescentă din Craiova, Oana Diana Radu, de 17 ani. Adolescenta plinuţă, obişnuită să audă mereu a cântat o piesă a celebrei Adele -. “Turning tables” şi l-a făcut pe Moga să spună că genul soul ar putea începe în România cu numele ei.

“Cu tine poate să înceapa şi în România genul ăsta muzical – soul”, i-a spus Moga Oanei Radu

“Auzi o voce frumoasă şi te întorci. Nu te mai gândeşti la imagine. Sunt atâţia oameni la marketing şi PR încât nu prea mai e nevoie să ai un anume look. Adele a reuşit să rupă America în două, are o voce care te face să uiţi de restul ingredientelor cu care oamenii s-au obişnuit să le găsească la un popstar”, a spus Moga despre noua concurenta din echipa lui. “Promit că slăbesc dacă nu mă dau afară la primul duel”, a spus Oana Radu la ieşirea din scenă.

Oana Radu a întors scaunele juraţilor cântând o piesă semnată Adele

O altă voce feminină, cea a Andreei Crepcia, 25 ani, a făcut spectacol la “Vocea României” şi i-a făcut pe Brenciu, Smiley şi Moga să şi-o dispute.

Ascult-o pe Andreea Crepcia cum cântă

“Îmi place când se bat băieţii pentru mine”, a spus Andreea, care a cântat piesa “When love takes over”. Drept antrenor, tânăra din Brad l-a ales pe Marius Moga, pentru că – spune ea – “e ardelean şi ardelenii vorbesc aceeaşi limbă”.

Iulian Canaf spune că s-a născut cu blues-ul în sânge, că “face parte din el”

Marţi seară alţi doi concurenţi au depăşit etapa audiţiilor pe nevăzute şi şi-au găsit antrenorii. Ieşeanul Iulian Canaf, 38 ani, a intrat în echipa Loredanei după ce a interpretat în manieră personală piesa lui Bob Dylan “Knocking on Heaven s Door”, iar Robert Patai, 33 ani, în cea a lui Brenciu.

Robert Patai a intrat în echipa lui Horia Brenciu

Dacă pentru Canaf a fost un singur vot – cel al Loredanei, pentru Patai, care a cântat ‘Purple Rain” a lui Prince, s-au bătut Smiley, Brenciu şi Loredana. Orădeanul însă, absolvent de Ştiinţe Juridice, care a cochetat şi cu filosofia, l-a preferat drept antrenor pe Horia. “Eu sunt piatra ta filozofală”, i-a spus Brenciu. “Am deja playlist-ul pentru următoarele tale intervenţii”. O replică ce l-a convins pe concurent.

Sursa: gandul.info