vineri, 19 august 2011

Schimbare prin pace si muzica

“Playing for change” este ceea ce mi-a dat speranta , inspiratie si bucurie in ultimele 2 saptamani.

Poate ca aceste cuvinte nu spun nimic dar ele reprezinta un proiect amplu , care aduna muzicieni de toate etniile , rasele si religiile lumii , cantareti celebrii sau de strada , fara nici un compromis , avand ca scop transmiterea unu mesaj scurt , clar si de efect : Sa schimbam lumea si sa aducem pace prin muzica.

Acest geniu de om , Mark Johnson , un tanar american , a avut ambitia imensa de a recruta muzicieni din toate partile globului si cu ajutorul a cativa binevoitori au reusit sa dea nastere la proiectul “Playing for Change” care a inceput in momentul in care Mark l-a vazut pe Roger Ridley , un cantaret de strada , sustinand un recital nemaipomenit al celebrei piese Stand By Me(original compusa de Ben E. King ) , moment in care s-a gandit sa coopteze mai multi muzicieni de strada sau profesionisti pentru aceasta piesa.

Profitand de un succes fenomenal , a luat nastere acest proiect care a adus odata cu timpul tot mai multi artisti de strada , tot mai multe instrumente din toate partile lumii , sau artisti cunoscuti precum Bono sau Manu Chao care au interpretat tot mai multe si mai multe piese.

Cantareti de strada dar instrumentisti si vocalisti desavarsiti , persoane precum Grandpa Elliot , Roberto Luti , Clarence Bekker , Washboard Chaz , Tula si multi altii reusesc sa isi imbine talentele pentru piese precum One Love ( original Bob Marley ) , un bootleg version al piesei Mistery Train ,piesaChange Is Gonna Come , in care vedem pasiunea extrordinara a lui Grandpa Elliot. Au colaborat cu Bono(U2) la piesa War/No more trouble , au mai cantat piesa extrem de incurajanta , Don’t Worry si multe altele.

“Playing for change” a infiintat si o asoctiate de caritate pentru o multime de cauze nobile , continua sa filmeze muzicieni din toata lumea , prin muzica au reusit sa adune o trupa din persoane care nu se cunosteau reciproc dar i-a unit muzica , pornind intr-un turneu mondial.

Cu venirea anului 2010 , sustin sus si tare mesajul celor de la “Playing for Change” , sunt optimist in ceea ce priveste obiectivul lor , sa schimbam lumea prin muzica , sa aducem pace pe pamant, sa ne unim toti sub denumirea de om , sa lasam deoparte religiile , rasismul , sa cunoastem unitatea prin muzica.

Va dorim ca in noul an sa luati si voi parte la mesajul si ambitia acestor oameni minunati.

Muzica lor o gasiti pe youtube , pe canalul PlayingForChange , sau click AICI
Site-ul lor este www.Playingforchange.com ; gasiti si pe pagina principala a blogului in dreapta semnul “Playing for Change” pe care ii sustinem cel putin cu o mica reclama.

Un articol gasit pe net la adresa:

http://muzicartof.wordpress.com/2009/12/30/schimbare-si-pace-prin-muzica/