sâmbătă, 26 iunie 2010

Sonisphere Festival Romania - Ziua a II-a

Metallica pe scena din Bucureşti

Metallica pe scena din Bucureşti

Peste 50.000 de spectatori au fost prezenţi aseară, în Capitală, la cel de-al treilea concert al trupei Metallica din România. Cea de-a doua seară a festivalului Sonisphere a fost marcată de prezenţa celor patru trupe care formează „The Big Four“: Anthrax, Megadeth, Slayer şi Metallica.
Deşi membrii grupului Metallica au întârziat un sfert de oră, publicul a luat-o razna la vederea trupei preferate. Au început concertul cu piesa „The Good, The Bad and The Ugly“, cu care au deschis show-urile lor din ultimii 20 de ani, în timp ce imagini din filmul din 1966 cu acelaşi nume rulau pe ecranul din spatele trupei.
James Hetfield, solistul trupei, a apărut îmbrăcat în negru, precum majoritatea audienţei sale, şi a întrebat: „Bucureşti, eşti aici?“. A primit aprobarea prin răcnete şi urlete, continuând cu piesa „For Whom The Bell Tolls“. Rafale de mitralieră, artificii roşii şi efecte pirotehnice pe scenă au anunţat celebra piesă „One“.
Flăcări aruncate intermitent de pe scenă în timpul hitului „Fuel“. „Metallica is here to make you feel better (Metallica este aici ca să te facă să te simţi bine)“, a anunţat Hetfield miile de fani prezenţi la concert. Chitaristul Kirk Hammet a făcut show, cum era de aşteptat, cu chitara lui pe care era inscripţionat „Dracula“. „Bucureşti, simţi ce simt şi eu?“, a întrebat Hetfield, care a comunicat în permanenţă cu publicul avid de rock.
Celebra piesă „Sad But True“ a fost dedicată celorlalte trei trupe care fac parte din „The Big Four“: Anthrax, Megadeth şi Slayer. Hetfield a adăugat că a fost o seară în care s-a scris istorie şi că este mândru de faptul că Metallica face parte din „careul de aşi al rockului“. Trupa a încheiat concertul cu piesa „Seek and Destroy“, în aclamaţiile publicului care îi chema înapoi pe scenă.
Astăzi este ultima zi a festivalului şi este aşteptat un show impresionant marca Rammstein, venită prima dată în România. Formaţia va fi precedată de Alice in Chains, Stone Sour şi Anathema

http://www.adevarul.ro/societate/Metallica_este_aici_ca_sa_te_faca_sa_te_simti_bine_0_287371739.html