sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Adriano Celentano revine pe scenă după 18 ani


Cunoscutul cântăreţ italian Adriano Celentano revine pe scenă după o absenţă care a durat 18 ani, cu două concerte care la Arena din Verona, numite 'RockEconomy', dedicate crizei economice din zona euro, informează mass media din Italia, scrie Agerpres.

Adriano Celentano, în vârstă de 74 de ani, cel mai faimos cântăreţ italian, nu a ascuns niciodată pasiunea sa pentru politică şi nici faptul că este un susţinător al stângii italiene. După 18 ani de absenţă de pe scenele din Italia, Celentano a decis să organizeze două concerte-eveniment la Arena din Verona, în cursul cărora va prezenta luni şi marţi 30 de piese din repertoriul său, cu intenţia de a atrage atenţia asupra crizei economice din zona euro.

23.000 de bilete au fost vândute în 127 de minute, la preţul de 165 de euro, dar multe bilete au fost puse la dispoziţia tinerilor la preţul simbolic de un euro, deoarece Celentano a dorit să dea un semnal concret împotriva crizei economice, o decizie unică în istoria 'show business'-ului mondial, subliniază mass media din Italia. Pe Internet, în ultimele ore, se oferă bilete la preţul de 35.000 de euro, dar multe persoane, din întreaga lume, se oferă să cumpere bilete şi la preţul record de 500.000 de euro, potrivit agenţiei Adnkronos. Biletele au fost cumpărate în numeroase ţări din lume, iar concertele vor fi transmise în direct de postul privat de televiziune Canale 5- Mediaset, care va filma cu 13 camere de luat vederi, printre care trei, speciale, poziţionate pe două avioane.

Celentano l-a invitat la Verona, ca oaspete de onoare, pe economistul francez Jean Paul Fitoussi, pe care îl va chema pe scenă pentru a purta o discuţie asupra crizei economice din zona euro.

 http://www.evenimentul.ro/articol/adriano-celentano-revine-pe-scena-dupa-18-ani.html