duminică, 27 mai 2012

American Pie

Ingrediente:

Pentru blat avem nevoie de
1 mana nuci autohtone
1 mana alune braziliene
1 mana de stafide
1lingura de miere zaharisita
Se pun toate in robotul de bucatarie si procesam pana obtinem un aluat lipicios si putin crocant

Pentru umplutura
4 mere mari
1 lingurita scortisoara
Merele se dau pe razatoarea mare, se storc bine de suc, se adauga scortisoara si se omogenizeaza cu mana sau cu o lingura de lemn

Glazura:
10 linguri de sirop de artar
1 lingura ulei de cocos topit
1 lingurita scortisoara
jumatate de pumn de stafide
Se dau in blender si se proceseaza pana devin pasta

Blatul il punem intr-o forma de tort cu pereti inalti, il presam bine avand grija sa formam si un perete inalt de aproximativ 3 degete. Peste blat turnam merele iar peretii blatului daca sunt prea inalti ii turtim pana la nivelul merelor. Turnam glazura si dam la frigider pentru minim 4 ore. Se decoreaza dupa dorinta si gustul fiecaruia. Sursa: bucatariavie.blogspot.com/