luni, 19 decembrie 2011

Quebec.ro - un portal al prieteniei

Depasind mediul virtual, forumistii Quebec.Ro au legat prietenii trainice si in lumea reala. Evident, de la numeroasele lor intilniri nu lipsesc traditionalii mici cu bere, dupa cum ne-a marturisit Romi Stroe, administratorul portalului.

Cum a inceput Quebec.Ro? - Pornit initial ca si site de informatii pentru romanii care doreau sa ajunga in Canada, am creat Quebec.Ro la care ulterior am adaugat un forum de discutii. Acestea au crescut in timp, iar astazi putem vorbi de un adevarat portal de informatii pentru comunitatea romana. Alaturi de presa de limba romana din Canada, portalul se plaseaza in fruntea mijloacelor de comunicare ale romanilor canadieni, avind o comunitate virtuala de circa 20.000 de membri, 45.000 de vizitatori unici lunar si peste 1 milion de pagini accesate zilnic.

La inceput am dezvoltat site-ul din dorinta de a oferi gratuit informatii care, in marea lor majoritate, erau disponibile mai greu sau contra cost. Apoi a venit forumul, un mijloc care a usurat considerabil comunicarea intre cei care ne accesau site-ul. Asa am inceput sa adunam in jurul nostru din ce in ce mai multi romani din Montreal dornici de a forma o comunitate virtuala. Apoi am organizat si intilniri intre forumisti, iar la reuniunile propuse de Quebec.Ro au venit foarte multe persoane, citeodata chiar mai multe decit la alte evenimente organizate de diverse asociatii. Si pot sa va spun ca toti cei care au participat la intilnirile noastre s-au simtit extraordinar de bine!

Cum s-a dezvoltat in timp acest site? - De fiecare data cind am vrut sa facem modificari in structura site-ului am tinut cont de parerea membrilor comunitatii noastre virtuale. Dupa ce forumul a cistigat in popularitate, am simtit nevoia sa facem citeva schimbari, si asa au aparut si stirile preluate din Romania si Canada, ba chiar am inclus si stiri proprii.

Ce mai gasiti pe Quebec.Ro? Unul dintre cele mai importante ziare ale comunitatii romane din Canada poate fi descarcat de acolo. Stiti despre ce vorbim, nu-i asa? Deci daca vreodata se va intimpla sa rateze cineva vreun numar al Zigzag Roman-Canadian, il poate descarca in format pdf de pe site-ul nostru. In plus, Quebec.Ro impreuna cu Google ofera e-mail gratuit, cu aceleasi caracteristici ca si celebrul Gmail. Tot aici gasiti adrese utile din Montreal, informatii despre obtinerea vizelor de studii etc., si, deloc de neglijat, ’’o gasca nebuna’’ de forumisti care va asteapta la o tacla in lumea virtuala. - Intr-o discutie precedenta, mi-ai caracterizat Quebec.Ro drept un portal al prieteniei. - Bineinteles, in primul rind al prieteniei. Iar din nenumaratele exemple, cel mai edificator este cel in care mai multi forumisti inimosi l-au invitat din Romania la Montreal pe Nasti, unul din cei mai indragiti useri ai site-ului.

De fiecare data cind am vrut sa facem modificari in structura site-ului am tinut cont de parerea membrilor comunitatii noastre virtuale. Dupa ce forumul a cistigat in popularitate, am simtit nevoia sa facem citeva schimbari, si asa au aparut si stirile preluate din Romania si Canada, ba chiar am inclus si stiri proprii. (Sursa)