vineri, 9 decembrie 2011

Celelalte Cuvinte - Concert aniversar la Sala Palatului

Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai vechi şi apreciate trupe de rock autohton, a oferit un spectacol în care a concentrat emoţii puternice, căldură şi dinamism. Noaptea de 8 decembrie 2011 de la Sala Palatului a fost destinată sentimentelor adevărate, iar trupa a oferit ceea ce a promis în deschiderea concertului: o seară lungă – de Muzică.

Citeşte interviul în exclusivitate cu solistul trupei Celelalte Cuvinte, Călin Pop!

30 de ani de muzică adevărată, fără rabaturi spre comercial

Înainte de începerea propriu-zisă a concertului spectatorii au fost întâmpinaţi de proiecţii pe o pânză ce acoperea toată scena, ca o cortină. Vocea lui Florian Pittiş a răsunat în Sala Palatului pe “Fără cuvinte”, în timp ce imagini cu trupa, din tinereţe, se derulau în ritmuri lente.

Momentul deschiderii concertului a coincis cu desprinderea pânzei în spatele căreia se afla trupa. Concertul a început cu acorduri puternice de rock, atât de cunoscute publicului. “Oglinda II” (1992) a fost piesa cu care s-a pornit în călătoria muzicală, de 30 de ani, a celor mai frumoase cuvinte.

De la anul 1992 s-a trecut la 1995 cu “Lumea de apoi”, “Armaghedon”, “Lupii”. A urmat anul 2004, cu “WWW” şi o întoarcere spre începuturi cu “Scrisori iubite”, “Dacă vrei” (1987) iar apoi, melodii în care se întâlnesc toate generaţiile, aşa cum a spus şi Călin Pop, precum “Comoara” sau “Nu-mi da tot într-o zi”, ambele din 1990.

Cu un du-te vino continuu între ani şi stiluri muzicale, cei de la Celelalte Cuvinte nu au scos publicul de sub tensiune – poate doar în pauza de 15 minute care a avut rolul de a-i pregăti pe spectatori pentru “greul” serii.

Publicul a lăsat trupa fără cuvinte

Dacă trupa Celelalte Cuvinte a avut o prestaţie exemplară, la fel de ireproşabil a fost şi răspunsul publicului, care a contribuit cu urări, strigăte, dans şi aplauze. S-a bifat pe listă cel mai important lucru pentru un concert de rock – datul din cap, apoi la mulţi ani-ul spontan şi entuziast, strigătele şi aclamaţiile de sfârşit de melodie, scandarea “Cu-vin-te! Cu-vin-te!” în pauzele dintre cântece şi buna dispoziţie, pe tot parcursul concertului.

Călin Pop a mulţumit de fiecare dată publicului şi s-a arătat impresionat de numărul mare de spectatori, fie din Bucureşti, fie veniţi la Sala Palatului special pentru eveniment. Plecăciuni au fost de ambele părţi ale scenei iar când solistul a căzut în genunchi cu chitara, publicul s-a ridicat în picioare, aplaudând. Parcă la nici un alt concert comunicarea între trupă şi public nu a fost mai puternică – prin cuvinte sau fără.

Alte momente deosebite ale serii au fost părţile de solo ale artiştilor – dezlănţuirea tobelor cu Leontin Iovan (baterie), Tiberiu Pop (claviatură) cu mâinile magice pe clape, Ovidiu Roşu (inginer de sunet şi vioară) cu acordurile de vioară, Marcel Breazu (bass, voce) şi Călin Pop (voce, chitară), cu vocea inconfundabilă şi chitara aprinsă.

Celelalte Cuvinte – 30 de ani” a fost un spectacol aniversar care nu se va şterge din mintea publicului şi nici din cea a trupei, după cum ne-a asigurat Călin Pop. Trupa a mişcat publicul, timp de mai bine de trei ore, cu piesele romantice şi pline de sensibilitate, dar l-a mişcat şi în ritmuri dezlănţuite de rock, pe care fanii şi-au răvăşit pletele.

O reprezentaţie ce a impus respect nu se putea termina decât în aplauzele înflăcărate ale publicului, după piesa de final, “Iarbă prin păr” – una dintre cele mai iubite ale trupei. ”Celelalte Cuvinte – 30 de ani a fost un eveniment prezentat de Mişcarea de rezistenţă, susţinut de Farmexpert şi recomandat de Rock FM. Sursa

Vezi mai multe poze de la concertul Celelalte Cuvinte de la Bucureşti!