sâmbătă, 19 martie 2011

HTC Desire

HTC Desire este un smartphone de care multi posesori sunt multumiti si inca poate fi numit un telefon de actualitate avand in vedere ca a fost lansat prin luna martie a anului 2010.

Inainte de a discuta activ despre acest telefon, am sa va trec in revista caracteristicile principale: ecarn tactil AMOLED de 16M, Multi-touch, 576 MB RAM, 512 MB ROM, suport pentru card de memorie microSD cu capacitate de stocare de pana la 32 GB si un card microSD de 4GB inclus in pachetul de vanzare, HSDPA, HSUPA, Wi-Fi, camera foto de 5MP cu led flash, sistem de operare Android 2.1,procesor 1GHz, acumulator de 1400 mAh si A-GPS. Cu siguranta ne putem duce in detaliu pe fiecare dintre caracteristicile principale si o putem face daca ne veti solicita acest lucru.

Pot spune ca am fost si eu posesorului unui HTC Desire pentru o perioada insemnata de timp si experienta de utilizare a fost extraordinara. Unele modele vin cu versiunea Android 2.1 instalata, dar se poate face update usor direct de pe telefon la versiunea Android 2.2 (Froyo), iar alte modele de HTC Desire vin direct cu sistemul de operare Android 2.2 (Froyo).

" src="http://gsmro.ro/wp-content/uploads/2011/02/HTC-Desire-in-mana-300x284.jpg" alt="HTC Desire in mana 300x284 HTC Desire" width="300" height="284">Update-ul la Android 2.2 (Froyo) aduce imbunatatiri semnificative si putem mentiona una importanta pentru amatorii de filmulete: transforma telefonul intr-o camera de filmat HD icon smile HTC Desire . Interfata cu utilizatorul prin intermediul ecranului tactil este una foarte prietenoasa si raspunsul la comenzi este foarte rapid. Deasemeni, pot evidentia si faptul ca sunt foarte multe aplicatii gratuite pentru sistemul de operare Android care functioneaza cu succes!

E-mail-ul functioneaza extraordinar pe acest telefon si poate fi configurat extrem de usor. Contectarea la o retea Wi-Fi de internet puternica va transforma HTC Desire-ul icon smile HTC Desire intr-un mic computer portabil cu care puteti naviga foarte usor pe internet.

Am testat si functia GPS pe acest telefon, dar nu cu suport Google ci cu o aplicatie numita Motonav. Aplicatia functiona foarte bine, iar hartile erau chiar actualizate – l-am testat in Galati, Iasi si bineinteles localitatile dintre cele doua orase mentionate. Cu siguranta Teo va scrie un tutorial despre instalarea acestei aplicatii, el fiind inca posesorul unui astfel de smartphone.

Nu pot spune lucruri foarte bune despre autonomia acumulatorului, pentru ca aceasta este una destul de mica. Pot spune ca in conditii de folosire normale, acesta ma “tinea” undeva la vreo 2 zile. Daca foloseam telefonul intensiv uneori nu apucam nici 24 de ore. Autonomia scazuta a acumulatoarelor smartphone-urilor este un criteriu de care toti posesorii ar trebui sa fie constienti si sa nu-si faca asteptari false.

Concluzia mea esta ca HTC Desire chiar este unul dintre smartphone-urile care isi merita banii pe deplin. http://gsmro.ro/2011/02/htc-desire/