joi, 8 iulie 2010

Ciorba de rosii cu perisoare

 INGREDIENTE
2cepe verzi
5-6rosii cherry
1ardei gras
2cartofi
700ml suc de rosii
sare,piper,vegeta
1cub vegeta pui cu leustean
500gr carne tocata de curcan
20gr orez
1legatura marar
1legatura patrunjel
1ou
bors sau zeama de lamaie
1legatura leustean
2morcovi


Se curata  si se taie cubulete ardeiul,cartofii,ceapa,rosiile si morcovii si se pun sa fiarba in apa cu sare si ulei. Dupa ce a dat cateva clocote,se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Separat,intr-un castron,se pun carnea tocata,orezul,oul si verdeata(mararul si patrunjelul)tocata marunt. Daca carnea nu este suficient de condimentata se mai pun sare si piper.Se framanta bine compozitia din care cu mainile umede se fac perisoarele. Se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei. Dupa ce au dat de cateva ori in clocot,se scot cu spumiera si se pun in ciorba de legume. Se mai lasa sa fiarba cateva minute si apoi se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba vreo 30 minute, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga vegeta si cubul de pui cu leustean, borsul sau zeama de lamaie. Se serveste ornat cu leusteanul tocat marunt. (Sursa)