miercuri, 31 octombrie 2007

Robert T. Kiyosaki

Aceasta carte este dedicata parintilor de pretutindeni, pentru ca ei sunt cei mai importanti profesori ai unui copil. Invatamantul traditional, desi este foarte important, nu mai este de ajuns.

Tată bogat, tată sărac…
  • Aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câştigi mult ca să te îmbogăţeşti.
  • Combate ideea potrivit căreia, dacă ai o casă, eşti înstărit.
  • Le arată părinţilor de ce nu se pot baza pe sistemul de învăţământ, dacă vor să-şi vadă copiii învăţând câte ceva despre bani.
  • Defineşte odată pentru totdeauna activele şi pasivele.
  • Vă învăţa ce şi cum să le spuneţi copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor.

Robert T. Kiyosaki este copilul bogat al unor oameni saraci. El si-a dorit dintotdeauna sa nu munceasca asemeni tatalui sau, care, in ciuda faptului ca avea un salariu consistent, avea mai mereu de platit datorii. Concluzia lui este ca problemele financiare provin din faptul ca anii multi de scoala nu ne invata nimic despre cum functioneaza banii, ci doar cum sa muncim din greu pentru ei. Iar atunci cand ii avem - multi, putini, - nu stim cum sa-i folosim in favoarea noastra. Nu nesocotiti faptul ca relatia cu banii este una de putere: ori ii stapaniti, ori deveniti sclavii lor.

Parintii bogati isi pregatesc copiii sa devina, la randul lor, bogati. Parintii saraci le spun copiilor sa mearga la scoala, sa fie cat mai silitori si sa-si gaseasca o slujba buna. Insa calea de urmat pentru castigarea bogatiei este initierea in arta finantelor. Invatati-va copiii sa fie liberi din punct de vedere financiar!

In aceasta perioada de mari schimbari economice, lectiile lui Robert Kiyosaki despre cum puteti face banii sa munceasca pentru dumneavoastra sunt nepretuite! Aceasta carte este dedicata parintilor de pretutindeni, pentru ca ei sunt cei mai importanti profesori ai unui copil.